[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
[...] 40 2. WAGA: 75 3. WZROST:176 4. WYMIARY: -biceps: 38 -klatka: 110 -udo: -talia: 83 5. STAŻ NA SIŁOWNI: kilkanaście lat zprzerwami 2-3 miesiące 6. DIETA: 3200 kcal -białko: 2,5 g/kg -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: pierwszy test solo 6 miesięcy 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: Samopoczucie + utrzymanie [...]
[...] z chleba tostowego pełne ziarno do tego szpinak lub rukola, pomidor, szynką chuda, ser. Obiad: ryż, sos, kurczak. Makaron pełnoziarnisty kurczak, sos. Czasami jakaś ryba wleci. Po treningu: białko wpc 80 sfd do tego jakiś banan. Kolacja:omlet że skyrem, budyń ze skrobi i kakao do tego płatki owsiane. Mam trochę tych swoich dan, które lubię.
Ale mu chyba nie chodziło o najdroższe białko %-) %-) Wejdź do sklepu sfd i patrz na odżywki białkowe , kierując się cena . Tam masz wszystko sprawdzone.
[...] podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Kolejna kwestia to suplementacja, oczywiście, że możesz ją stosować ale nie jest Ci potrzeba po tak krótkim okresie trenowania jaki masz za sobą. Poza tym chcesz stosować białko, ale ile go będziesz stosował? Żeby brać się za suplementowanie podstawowych składników odżywczych trzeba mieć skomponowaną dietę i wiedzieć ile należy przyjąć białka [...]
/SFD/2022/12/21/2e51981883c44945819d0776d266eb36.jpg Można próbować ogarnąć dwie rzeczy jednocześnie czyli poprawić kondycję i zredukować nadmiarową tkankę tłuszczową. Ale tutaj trzeba kompleksowego podejścia. Przede wszystkim dieta. Jeśli chcesz zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej to deficyt kaloryczny musi być w diecie. Na początek policz swoje [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] świadomość, że może się pojawić lekkie odbicie więcej węglowodanów to więcej wody, ale regularne obserwacje dadzą nam odpowiedź jak dalej postępować. Z czego dokładać to zależy od Ciebie, ja najczęściej trzymam sztywno białko i tłuszcze, a manewruje węglowodanami. Ale wszystko jest płynne. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2021-03-01 14:29:35
[...] z czym mamy problem aby dostarczyć odpowiednie ilości. I właśnie pod te braki w diecie ustalamy naszą podstawową suplementację. Jeśli brakuje nam białka to suplementujemy białko, jak węglowodany to je dokładamy w formie suplementu. Oczywiście podstawowa prozdrowotna suplementacja może również być stosowana. Możesz na co dzień przyjmować [...]
[...] tak aby był wzmacniany. Jak dla mnie z Twoim planem za dużo zbędnych kombinacji z podziałem, ale każdy trenuje jak chce. Na rekompozycję bym się nie nastawiał tylko realnie planuj cele treningowe, a dieta nie tylko białko wysoko, ale wszystkie makro musisz mieć dokładnie wyliczone. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2023-07-19 15:40:23
/SFD/2022/7/26/1ca83f9b8bd94a5eaaede5ff6c8a248e.jpg Nie ma sensu dorzucać teraz suplementów jak nie masz diety. Suplement to uzupełnienie diety, a jeśli jej nie masz to dorzucanie suplementacji trochę mija się z celem. Oczywiście możesz teraz wprowadzić jakieś suplementy typu kwasy omega 3, witaminę D jeśli masz jakieś braki (co powinieneś [...]
[...] na pozbycie się tłuszczu ( tluszcz ubywa z calego ciała a nie tylko z brzucha ) Rozkład posilków i makro wygląda ok - produkty tez dobre ( pierś zamieniaj czasem na inne mięsa ) Daj więcej tłuszczy ( 1-1,5g/kg) BCAA zostaw na przyszłość , spalacz też - białko według brakow w diecie . Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2018-07-07 09:14:07
[...] również będzie ulegał zmianie na jajecznice z 4 jak plus 2 bułki (kajzerki) bądź placek z płatkow owsianych (90g). Warzywa nie są doliczone do bilansu. Hmm suplementacja: białko i kreatyna-mono. Treningi: 3x w tygodniu. Trening 1: klata, barki, triceps. Rozpiętki na ławce skosnej w górę 3 serie po 12,10+2kg,8+2kg Wyciskanie hantli na ławce [...]
[...] również będzie ulegał zmianie na jajecznice z 4 jak plus 2 bułki (kajzerki) bądź placek z płatkow owsianych (90g). Warzywa nie są doliczone do bilansu. Hmm suplementacja: białko i kreatyna-mono. Treningi: 3x w tygodniu. Trening 1: klata, barki, triceps. Rozpiętki na ławce skosnej w górę 3 serie po 12,10+2kg,8+2kg Wyciskanie hantli na ławce [...]
[...] ilości makroskładników to 2 g/kg masy ciała białka, około 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Ich najlepszej źródła to: 1. Białko: mięsa, ryby, jaja, nabiał, odżywki białkowe. 2. Węglowodany: makarony, ryże, kasze, ziemniaki, pieczywo, płatki. 3. Tłuszcze: oleje, orzechy, nasiona, tłuszcze z nabiału, mięs, ryb, jaj, masło. 2. Trening [...]